Artikelen overzicht

65  4  3  2    

Hieronder vindt u de 10 meest recente artikelen. In de rechter kolom kunt u een categorie of een jaartal kiezen om de artikelen van die categorie of dat jaar in te zien. Complete kranten kunt u bekijken in het menu hierboven onder ‘Verschenen nieuwskranten’.

Jacques van Dongen

Fundamenteel onderzoek voor een gezonder leven

Prof.dr. Jacques J.M. van Dongen - Van Loghem Laureaat 2010

“Ons onderzoek moet zo direct mogelijk bijdragen aan de patiëntenzorg”, zegt Van Loghem-laureaat prof. dr. Jacques J.M. Van Dongen (1955). Het is een opmerkelijke uitspraak, aangezien zijn onderzoeksgroep ook veel fundamenteel onderzoek uitvoert.

René van Lier

Immunologie: op uw gezondheid!

René van Lier, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Immunologie

nummer 1, november 2010,
01-10-2010, categorie: Columns

Zonder goed functionerend immuunsysteem kun je niet gezond leven. Gelukkig geldt voor de meeste mensen dat het immuunsysteem zich naar behoren gedraagt: het lichaam reageert adequaat op virussen, bacteriën of parasieten. Helaas gaat het ook nog vaak mis. De gevolgen zijn ingrijpend; mensen worden ernstig ziek. Ze ontwikkelen bijvoorbeeld reuma, diabetes, allergieën of kanker.

Johannes van Rood (1926)

Speuren naar mogelijkheden om patiënten te helpen

Prof.dr. Jon van Rood

nummer 2, april 2012,
14-04-2010, categorie: Kankeronderzoek

Waarom en hoe gaan dingen fout? Pas als we dat begrijpenkunnen we gericht ingrijpen. Dat geldt ook voor de menselijkegezondheid. De immunologie is van enorme waarde bijhet doorgronden van mechanismen die ten grondslag liggenaan het ontstaan en beheersen van ziekten. Immunohematoloogprof. dr. Johannes van Rood (1926) weet dat alsgeen ander. Op zijn palmarès staan, naast onder andere deoprichting van Eurotransplant, verschillende wetenschappelijkedoorbraken. Dit voorjaar komt daar één bij.

65  4  3  2    
Webdesign © 2012 Strik Design