Artikelen overzicht

Hieronder vindt u de 10 meest recente artikelen. In de rechter kolom kunt u een categorie of een jaartal kiezen om de artikelen van die categorie of dat jaar in te zien. Complete kranten kunt u bekijken in het menu hierboven onder ‘Verschenen nieuwskranten’.

neutraliserendeantistoffen.jpg

Coronavirus, COVID-19 en de antistofrespons.

M. van Egmond & M. van Ham


10-04-2020

Op woensdag 8 april 2020 vertelde RIVM-directeur prof. dr. Jaap van Dissel aan de Tweede Kamer dat mensen met een milde SARS-CoV-2 infectie mogelijk een lage antistoftiter hebben volgens de eerste onderzoeken. Als gevolg daarvan worden verschillende vragen aan de NVVI gesteld. Wat betekent deze uitspraak? Hebben deze mensen wel afweer opgebouwd? Kunnen ze nog een keer ziek worden van het coronavirus? Zijn ze dan besmettelijk? Hoe zit het met de opbouw van de groepsbescherming?

coronanummer_nvvi.jpg

MijnAfweer.nl: Corona nummer

M. van Egmond, Amsterdam UMC


09-04-2020

SARS-CoV-2 is een nieuw virus voor mensen en COVID-19, de ziekte die het veroorzaakt, is een nieuwe ziekte. Veel is nog onbekend. Hoe besmettelijk is het virus in mensen van verschillende leeftijden en met verschillende stadia van de ziekte? Wat is het scala aan symptomen? Zijn er veel mensen die nauwelijks symptomen hebben? Hoe is de ziekte te behandelen? De wetenschappelijke ontdekkingen gaan snel en elke dag wordt er bijgeleerd. Toch is nog lang niet alles duidelijk. Wat vandaag wordt verteld, kan morgen net iets anders blijken te liggen als er weer nieuwe gegevens bekend zijn geworden.

Webdesign © 2012 Strik Design